Blog

Je kantoor verduurzamen met Domotica? Lees hier onze tips!

Dat Domotica niet alleen geschikt is voor in je woning wisten we allemaal, maar hoe fijn is het als je de slimme oplossingen van Domotica ook op kantoor kan toepassen?

De slimme oplossingen van Domotica bieden niet alleen comfort maar zorgen er ook voor dat er energie bespaard wordt.

Maar hoe zorg je nou met Domotica op kantoor voor een duurzame werkomgeving? Wij hebben de belangrijkste oplossingen voor je uitgelicht.

De zonwering zoals bijvoorbeeld screens automatisch laten besturen is één van de uitkomsten waarbij comfort en energiebesparing perfect samenwerken.

Bij slimme zonwering wordt er middels een weerstation, die bij bepaalde hoeveelheid zonlicht,  de zonwering automatisch bestuurd. Het weerstation is geprogrammeerd met coördinaten en datum, op deze manier weet het weerstation precies de stand van de zon aan de hemel. Zo kan direct zonlicht geblokkeerd worden, zonder dat de ramen volledig zijn afgesloten. Is de zon aan de andere kant van het pand? Dan wordt de zonwering automatisch geopend. Ook handig aan slimme zonwering is dat voor het erg warm begint te worden binnen, de zonwering zich automatisch in positie zet. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het binnen op kantoor niet te warm wordt en hierdoor de airco uit kunt laten, wat weer kosten bespaard. Een win- win situatie.

Middels geautomatiseerde klimaatsturing zorg je ervoor dat het nooit te warm of te koud wordt op kantoor. Met het klimaat vallen niet alleen verwarming en airco, maar ook de ventilatie, via slimme meters gaan deze vanzelf harder of zachter draaien.

Een domotica klimaatregeling bespaart niet alleen energie door het correct afstemmen van de verschillende regelaars, het is ook compact en biedt comfort. De verschillende sensoren zijn geïntegreerd in één station, in plaats van overal losse stations.

Daarnaast gaat bij het afsluiten van het pand ook de verwarming/ airco uit zodat deze niet onnodig aanblijven.

Energie speelt nu, maar ook in de toekomst een grote rol. Middels lichtregelingen is er de mogelijkheid om efficiënt om te gaan met energie. Door instellingen te configureren met dag- en nachtlicht is het uitvoerbaar om een minimale hoeveelheid energie in te zetten.

Ook past de verlichting middels sensoren zich aan de aanwezigheid van medewerkers. Is er niemand aanwezig? Dan blijft de verlichting in dat kantoor ook uit.

SM8A8665

Verder is het handig dat alle slimme handelingen ook zelf te bedienen zijn via het visualisatiescherm, mobiele app of via de tasters. De Domotica mogelijkheden zijn oneindig.

Wil je meer weten over het verduurzamen van je kantoor? Neem dan contact op met onze domotica experts.