De voordelen van Wi-Fi 6

Net als bijvoorbeeld je Apple software, wordt de Wi-Fi ook met enige regelmaat geüpdatet. Inmiddels zijn we aangekomen bij Wi-Fi 6. Bij iedere update worden er dingen aangepast en geoptimaliseerd. Maar wat is dat dan precies, en wat ga je ervan merken?

In het kort: deze update richt zich voornamelijk op een snellere verbinding, óók als je met meerdere apparaten op de Wi-Fi zit. En dat is precies waar de meeste mensen het gaan merken. De snelheid die je haalt als je met 1 apparaat op de Wi-Fi zit zal niet veel hoger worden. Maar de snelheid die je haalt met meerdere apparaten zal dus wel echt verschil maken.

Dit is niet alleen voordelig als je thuis met het hele gezin gebruik maakt van de Wi-Fi. Juist op de bedrijfsvloer waar veel apparaten gebruik maken van Wi-Fi, zal deze update positief uitpakken!

Hoe maak je gebruik van Wi-Fi 6

Omdat de nieuwe generatie Wi-Fi pas net op de markt is, maakt nog vrijwel niemand gebruik van Wi-Fi 6. Het zal nog enkele jaren duren voor het echt geïntegreerd zal zijn bij de meeste mensen. Heb je baat bij snellere Wi-Fi op meerdere apparaten en wil je voor die tijd al gebruik maken van de voordelen van Wi-Fi 6? Dan kun je ervoor kiezen om een (kostbare) Wi-Fi 6 router aan te schaffen.

Wil je meer informatie over Wi-Fi 6 en de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!